De uitdagingen en oplossingen voor de kennisondernemer

door mei 1, 2018BLOG, Ondernemen, Online Cursussen0 Reacties

Dit artikel neemt je mee in de uitdagingen die een groot deel van de kennisondernemers ervaart in zijn dagelijkse praktijk. Ben je een kennisondernemer dan helpt dit artikel hopelijk om een helder beeld te krijgen van de gevolgen van je uitdagingen. Natuurlijk krijg je ook een oplossing aangeboden in drie verschillende vormen.

De samenvatting hieronder laat zien welke onderdelen aan bod komen.

Van kennis naar resultaat

Veel coaches, trainers, therapeuten en adviseurs hebben kennis waarmee ze hun klanten naar resultaten brengen, daarom noemen we deze groep dienstverleners ook wel kennisondernemers. Maar elke kennisondernemer heeft een andere uitdaging.

 

Verschillende soorten uitdagingen per kennisondernemer

Elke kennisondernemer is anders en heeft zijn eigen uitdagingen. Het maakt voor het maken (is alleen een ander proces) van je online training niet zo heel veel verschil of je veel of weinig ervaring hebt. Of dat je al als autoriteit wordt gezien of niet. Of dat je premium prijzen vraagt voor je diensten of niet. Het verschil ligt in de soort uitdagingen die je hebt. Uitdaging zoals het ruilen van tijd voor geld, het laten groeien van de invloed die je hebt op je markt, het bereiken van meer mensen, het schaalbaar maken van je onderneming.

De meeste kennisondernemers ondernemen zo…

De meeste van de coaches bieden hun klanten sessies aan. Ze laten zich betalen per uur of bieden een strippenkaart aan. Een sessie kost bijvoorbeeld 50 euro en 6 strippenkaartsessies kosten 250 euro. Dit is een probleem.

Het gros van de trainers bieden korte trainingen van een of twee dagen aan. Ze verdienen geld per dag of dagdeel en hebben ook voorbereidingstijd berekend. Dit is een probleem.

Het gros van de therapeuten bieden trajecten aan. Ze vragen hier geld voor per traject en zijn vaak afhankelijk van vergoedingen. Dit is een probleem.

Het gros van de adviseurs werken per klus of project. Dit vraagt veel van hun voorbereidingstijd. Alleen al het maken van de offerte is tijdrovend. Dit is een probleem.

Waarom is dit een probleem?

Deze kennisondernemers verdienen geen geld als ze bezig zijn met de voorbereidingen en alleen geld als ze met hun doelgroep werken. Wat als ze ziek worden? Wat als ze niet werken? Hun inkomen is dus niet schaalbaar, wat inhoudt dat ze niet meer mensen in minder tijd kunnen helpen.
En gelukkig, hiervoor is een oplossing…

Maar er zijn nog meer problemen

Doordat je werk te veel tijd kost, kun je te weinig aan marketing doen. Omdat je korte sessies en trainingen aanbiedt bereiken je klanten onvoldoende resultaten. Daarnaast hebben je klanten weinig grip op het proces omdat de vorm waarin je het aanbiedt steeds verandert en niet duidelijk is. Je werkt hard, je bedrijf groeit niet, je verdient nog steeds weinig en je helpt minder mensen dan je graag zou willen. Of je bent zo succesvol dat je helemaal volgeboekt zit en niet iedereen kan helpen die geholpen wil worden.

Je hebt geluk, beste kennisondernemer!

We leven in een interessante tijd, je kunt het gerust een revolutie noemen. De leer-revolutie. De tijd van zenden is voorbij, de tijd van geven en ontvangen is aangebroken.

Aan de ene kant wil jouw klant steeds meer zijn eigen leiderschap pakken, zijn eigen keuzes maken, ergens deel van uitmaken en zich betrokken voelen bij wat hij aan het doen is en op het moment dat het hem uitkomt. Maar bovenal wil hij resultaat.

Aan de andere kant wil de ondernemer meer persoonlijke vrijheid in tijd en inkomsten en de vrijheid om te kiezen met wie hij wil werken. Maar bovenal wil hij resultaat.

Kortom de klant en de ondernemer zijn beiden op zoek naar resultaten.

Deze resultaten kunnen het beste bereikt worden door de rol van online leraar aan te nemen. Jij bent uniek. Je hebt een methode. Je hebt kennis, vaardigheden, visie en de mindset die nodig is om je klant naar zijn resultaat te brengen. Dit doe je het beste door je doelgroep te onderwijzen vanuit je eigen plek, onder jouw voorwaarden en vanuit jouw passie, kennis en vaardigheden.

De rol van online leraar is de rol van het heden en de toekomst!

De oplossing voor de kennisondernemer!

De oplossing is een product maken van je dienst. Een product in de vorm van een online training waarmee je klanten naar echte resultaten helpt.

Een product maken daagt jou uit om zelf na te denken over hoe jij je methode wil aanbieden. Je bent zelf proactief in het aanbieden van jouw talenten aan je klanten. Jij bepaald welke resultaten je klant gaat behalen met jouw product.

De ideale productvorm is een aansprekende succesvolle online training waar je klanten graag aan meedoen, actief mee bezig zijn en goede resultaten mee gaan behalen. Zo een online training is zeer interessant als je een volwassen doelgroep hebt, aangezien die speciale eisen stellen aan leren.

De 3 posities in je verdienmodel

Ook jij hebt de mogelijkheid om een online training aan te bieden aan je klanten. Er zijn verschillende varianten:

  1. de online training is een vervanging van je live sessies
  2. de training is een aanvulling op je live sessies
  3. en de online training als los product.

Stel je eens voor dat je naast je live aanbod ook online diensten aanbiedt waar je trots op kunt zijn. Waar mensen echte resultaten mee behalen. Echte resultaten omdat ze de hele training doorlopen en niet voortijdig afhaken zonder resultaat.

Stel je eens voor dat je niet meer voor elk onderdeel van je live programma fysiek aanwezig hoeft te zijn? Het zou toch super mooi zijn als mensen goed voorbereid naar je live events komen, zodat je direct de diepte in kan met ze? Educatieve video’s aan bieden is een oplossing en hoe je deze video’s structureert lees je hier. 

Waarom kopen klanten?

Het doel van je klant bij het kopen van de online training is om zijn status te veranderen. Status in de vorm van de staat waarin hij of zij zich bevindt. De klant wil een verandering in zijn leven en is gemotiveerd om daar een eindresultaat voor na te streven. Dit resultaat is de drive achter de motivatie.

Naast het eindresultaat is er ook nog de reis van de transformatie. De klant gaat zoveel nieuws leren dat hij er als een andere persoon uitgaat komen. En nog betere versie van zichzelf. Dit is de echte reis die hij gaat maken. Met een nog betere versie van zichzelf kan de klant nog meer bereiken en betekenen in de wereld. De ideale klant koopt jouw online training voor het eindresultaat en ervaart na afloop van de training dat het proces het belangrijkste en grootste resultaat was.

Je hebt een aansprekende succesvolle online training nodig. Dit is een training waar je klanten graag aan meedoen, actief mee bezig zijn en goede resultaten mee gaan behalen. Het zijn online trainingen die gemaakt op basis van het natuurlijke gedrag van mensen en waarbij rekening is gehouden met de manier waarop mensen online leren.

Een online training kan en mag leuk, inspiratievol en belonend zijn voor je klant en voor jou!

Je hebt dus een aansprekende succesvolle online training nodig om jouw klanten het grootste resultaat te geven.

Dat is dus gewoon mogelijk!
Maar daar moet je wel wat voor doen en beslissen. 

Beslis: doe het goed of doe het niet

Wil je dit direct op een goede manier doen? Dan heb je een aansprekende succesvolle online training nodig van hoge kwaliteit. Een training die jou helpt om meer mensen te bereiken, meer inkomsten te genereren en meer vrije tijd gaat geven. Een training waar je klanten graag aan meedoen, actief mee bezig zijn en goede resultaten mee gaan behalen.

Wat als je alsnog beslist om NIET te starten

Hoe vaker of langer je nee zegt tegen het verder ontwikkelen van je aanbod. Hoe vaker je nee zegt tegen de spotlights van zichtbaarheid en de rol van leider in jouw niche. Je kiest er dan dus voor op de achtergrond te acteren. Hoe vaker je nee zegt hoe comfortabeler je wordt met je situatie en hoe verder je achter de coulissen staat. Michael Port heeft over dit onderwerp een heel boek geschreven genaamd ‘Steal the Show. Wil jij dat iemand ander de show steelt? En jouw klanten de producten of diensten aanbieden die jij ze eigenlijk zou moeten aanbieden. Je raakt je klanten kwijt als je niets doet en daarmee ook je rol als leider in jouw niche. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je klanten graag een leider volgen. Zorg dat jij die leider bent.

Beslis dat je stappen gaat nemen en die nieuwe ontwikkeling door gaat maken. Ga die uitdaging aan en ga meer mensen helpen in minder tijd met een online training. Ik help je graag concreet door te sparren en te ontwerpen. Neem contact met me op door een online sessie aan te vragen via deze link