Te veel inhoud in je online training is een probleem en dit is de oplossing

door nov 1, 2017BLOG, Online Cursussen0 Reacties

Ben jij ook een wandelende encyclopedie, vol met kennis en ervaringen? Stop, je deelnemers van je online training zijn niet jou. Jij hebt heel veel context voor je online training ten opzichte van jouw deelnemers. Weet je nog hoe het was toen je nog niet zoveel kennis en ervaringen had? Je had bijvoorbeeld nog geen structuur in de leerstof, geen methode en geen overzicht. In dit artikel krijg je praktische simpele oplossingen om te implementeren als je te veel inhoud in je online training dreigt te hebben. 

Te veel inhoud werkt niet

Als expert moet je weten wanneer je te veel geeft. Te veel inhoud geven gaat ten koste van de kennis opname en verwerking van de leerstof bij je deelnemer.  Dit gaat weer ten kosten van je eigen bedrijfsresultaten. Dat is niet wat je wilt. Je wilt dat je online training belangrijk is voor je deelnemer en voor jou.  

Klein en simpel

Maak je online training klein en simpel. Met ‘klein en simpel’ bedoel ik niet het verminderen van de diepte van vaardigheden en geleverde kennis, maar de lengte en methode van uitleg en overdracht van de vaardigheden en kennis. Kortom, als je in 3 minuten iets heel goeds kunt uitleggen, waarom zou je dan 15 minuten van het leven van je deelnemer verspillen met precies hetzelfde punt? Als je doelgroep volwassenen zijn hebben ze hier helemaal geen zin in, zij leren op een specifieke manier. 

Hak je training op in zo klein mogelijke onderdelen. De hersenen kunnen maar een beperkte hoeveel informatie tegelijk verwerken. Hoe kleiner de training is, hoe effectiever deze zal zijn dus hoe meer deelnemers de training helemaal afronden.

Bepaal of je programma beter zal zijn als je meerdere mini-trainingen aanbiedt in plaats van één grote training. Bekijk dit vanuit een leerervaring en commercieel perspectief.  Commercieel gezien kun je nog steeds dezelfde prijs hanteren (bijvoorbeeld 10 x € 10 trainingen in plaats van 1 x € 100 training). Dit opent ook een markt die mogelijk niet in eerste instantie € 100 zou neerleggen voor de training.

Je hebt dan ook meer opties vanuit een oogpunt van prijsstelling. Bijvoorbeeld, met 10 trainingen kun je nu een abonnementsmodel of een betalingsplan aanbieden, of als kennismaking geef je je content vrij gedurende een periode van tien weken. Hierdoor gaan je deelnemers gefaseerd de kennis implementeren. Het is ook minder stressvol om de training te produceren, qua tijd en omdat je meer winmoment gaat ervaren. Elke keer als je een onderdeel af hebt, doe je een dansje. Allemaal redenen voor nieuwe motivatie om nog meer kleine trainingen te maken.

Heb heldere doelen in elke les

Start en focus altijd op je deelnemer en hoe zijn leven aan het einde van de training anders zal zijn. Stephen R Covey zou zeggen ‘Begin met het einde voor ogen.  Wat zal je deelnemer kunnen doen, weten en voelen aan het einde van je online training? Hiervoor heb je heldere leerdoelen nodig die je deelnemer echt kan gaan bereiken door actie te ondernemen. 

Maak een bonus sectie

Maak een ‘bonus’-sectie (nice-to-know) aan het einde van elke training. Hierin zet je alle inhoud die verder gaat dan de basis (need-to-know). Op die manier biedt je extra waarde zonder je deelnemers te overbelasten of te overweldigen.

Verminder de hoeveelheid tekst

Vervang lange tekstbestanden in checklists, opsommingslijsten en eenvoudige infographic afbeeldingen. Dit zal veel nuttiger en gebruiksvriendelijker zijn voor de deelnemer. Zet de lange teksten in het bonus-gedeelte, maar bedenk dat alle mensen het antwoord in de meest directe toepasbare vorm willen.

Bewaar wat voor later

Maak mappen en bewaar ideeën voor toekomstige trainingen. Op die manier heb je niet het gevoel dat je iets achterhoudt voor je deelnemer, en begin je tegelijkertijd andere trainingen te ontwerpen!

Iets is beter dan niets

Mijn grootste advies is om klein te beginnen en langzaam je weg naar grotere trainingen op te bouwen. Je raakt vertrouwd met het maken van online trainen. Je kunt beginnen met het maken van een ‘5-daagse uitdaging’, of een ‘7 stappen naar XYZ’. Als het maar een onderwerp is waarmee je bekend bent en waarmee je goede waarde kunt leveren aan je doelgroep. Splits eenvoudig een van je expert onderwerpen op in 5 eenvoudige stappen, maak één video per dag om de training voor elke stap te geven en begeleid dan die video met een praktische taak om ervoor te zorgen dat je deelnemer de les praktisch kan toepassen.

Begin klein, houd het simpel, verminder de overweldiging. Later kun je meer inhoud toevoegen om het in een grotere online training te veranderen.

Start met een pilot versie van je online training

Betrek vanaf het eerste moment jouw publiek. Je kunt ze bevragen. Ontvangt direct de informatie over wat ze leuk zouden vinden (en wat nog niet). Dat wat ze leuk vinden en nodig hebben om bij hun gewenst eindresultaat te komen ga je ze geven in de training.

Aan de slag

Wil je meer concrete handvatten en een methode om aan je online training te werken? Laat mij je dan helpen. VideoCursusOnline biedt jou een vrijblijvend online sessie aan waarin jij al direct stappen gaat zetten. Aan het einde van dit gesprek bepalen we of we elkaar verder kunnen helpen. Schrijf je hier in.

Wil je nu al zien HOE een gedeelte van deze methode eruit ziet in de praktijk? In het artikel deel 1 krijg je de methode aangeboden. In artikel deel 2: De content structureren van je online training video’s deel 2-2 krijg je precies de inhoud per stap.