Waarom een online cursus je bedrijf schaalbaar maakt

door jul 8, 2018BLOG, Ondernemen, Online Cursussen0 Reacties

Je hebt als coach, trainer, therapeut of adviseur een online cursus nodig omdat je zo meer mensen kunt helpen in minder tijd. En hierdoor meer tijd hebt om mensen persoonlijk te begeleiden naar resultaten.

Er zijn 3 dingen waar kennisondernemer tegenaan lopen

  1. Klanten een transformatie laten ondergaan en hiermee echt resultaten laten behalen
  2. Nieuwe leads genereren
  3. Potentiële klanten omzetten naar betalende klanten

Klanten meer informatie geven is niet de oplossing om ze een transformatie te laten ondergaan. Klanten dat geven wat ze nodig hebben is wel een van de oplossingen. Als je mensen meer informatie geeft en ze behalen toch niet de gewenste resultaten en ze maken niet die transformatie door dan ben je een terugkerende klant kwijt. Als het mensen snel met weinig moeite naar resultaten weet te behalen komen ze bij je terug.

Het laten groeien van je bedrijf doe je door

  1. Je kennis te productiseren
  2. Meer leads krijgen en die omzetten in betalende klanten
  3. Meer verkopen aan terugkerende klanten hebben
  4. Je prijzen verhogen

Deze vier mogelijkheden kun je in deze volgorde bereiken door het inzetten van een aansprekende succesvolle online cursus.

Hoe onderscheid jij je met je online curus

Je onderscheid je direct van al je concurrenten door ervoor te zorgen dat je jouw klanten resultaten laat behalen. 

Er zijn zoveel online cursussen op de markt, maar er zijn weinig online cursussen waarmee mensen echt resultaten mee behalen.

Belangrijk is dus dat je een online cursus maakt voor de juiste persoon. Dat je de juiste content aanbied voor deze persoon. Een dat je heldere verwachtingen neerzet en doelen hebt met je online training. Doelen die meetbaar zijn in cijfers. Dan kun je door de online cursus gegevens te evalueren en hard te maken wat de resultaten zijn. In mijn artikel Hoe maak je een online cursus (ultieme stap voor stap gids) geef ik je mijn makkelijke methode. 

Fout

De fout die gemaakt wordt is dat de meeste online cursus coaches of business coaches je het advies geven om te starten bij de techniek die nodig lijkt te zijn bij het maken van je online cursus. En de technologie is nodig, maar niet in de beginfase van het aanbieden van een online cursus. Je bezighouden met de techniek leidt jou af van het delen van je expertise in een online product.

Goed

De focus zou in het begin moeten liggen op: Wie wil ik helpen? Waar wil ik ze naar toe brengen? Hoe krijg ik ze daar?

Als je weet wie je wilt helpen kun je ze naar hun probleem vragen. Je zoekt naar de grootste uitdagingen en verlangens. Je bevraagt je klant wat hij ervoor over heeft om dit te bereiken. Bepaal wel eerst het niveau van je klant, want waarschijnlijk ben jij vele stappen verder.

Het kan ook zijn dat je al een live-product of live dienst hebt. Deze kun je ook inzetten in je online cursus. Een ander artikel gaat nog meer in op de redenen om aan een online cursus te beginnen.

Weer je wie je gaat helpen? Weet je wat je gaat verwerken in je online cursus dan is het tijd om de eerste stappen te zetten van het maken. Doe dit samen met je doelgroep, in een pilot en schrijf alles op.

En dan pas

Daarna komt pas de vraag: welke technologie kan ik hiervoor gebruiken? 

Als je de juiste eisen hebt gevonden die voor jou belangrijk zijn dan kun je een keuze maken tussen de honderden verschillende leermanagement systemen of membershipplugins. Hier gaat heel veel tijd, twijfels en geld inzitten.

Of je kunt gebruik maken van de expertise van ervaringsdeskundige. Zo ontzorg ik mijn klanten van dit hele traject door twee pakketten aan te bieden met hosting, ontwerp en premium plugins. Met deze premium plugins zijn 80% van de vragen van mijn klanten opgelost.

Tijd om te bouwen

Heb je eindelijk je keuzes gemaakt en je aankopen gedaan dan is het tijd om te gaan bouwen. De online cursus website met alle benodigde pagina’s. Pak het direct goed aan en maak je website schaalbaar en klaar voor uitbreiding. Gebruik je groeimindset. Dit is wat ik standaard doe voor mijn klanten.

Bedenk je marketing strategie. Voer die strategie uit. Evaulueer je resultaten en pas je strategie hierop aan. Wat werkt blijf je herhalen. Een online cursus komt pas vol met deelnemers als er reclame gemaakt wordt en als je hem te koop aanbied. Dat is natuurlijk een belangrijk doel dat je aan het begin van het traject gesteld hebt.

Wil jij ook een online cursus website met een online cursus op maat? Start vandaag nog. Vraag op deze website een online sessie aan om je eerste stappen te zetten. Ik beloof je dat je met een bak inspiratie en concrete ideeën komt te zitten.